Recept: Zomerse Limoncello Gebakjes

Moeilijkheidsgraad: makkelijk.

voor 12 gebakjes

Afgelopen dinsdag mocht ik een recept delen in de rubriek “Bon appétit” in De Limburger. Ik heb voor een lekker en makkelijk zomers gebakje gekozen. Het gebakje bestaat uit een sloffenbodem waar een laagje pistachespijs met bramen in is gebakken. Daarop komt een limoncello-mascarpone room. De gebakjes worden afgemaakt met bramen, pistachenootjes en wat muntblaadjes.

Benodigdheden

Cupcake tray voor 12 cupcakes
Ronde uitsteekvorm (met een diameter wat 1 cm groter is dan de gaten van de cupcake tray)
Spuitmondje gekarteld (8mm)
Spuitzak

Ingrediënten

Sloffendeeg
125 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
80 gram lichtbruine basterdsuiker
80 gram roomboter
1 eidooier
Snuf zout
Rasp van ¼ citroen

Pistachespijs
90 gram gemalen pistachenoten
90 gram fijne kristalsuiker
2 kleine eieren

Limoncello crème
200 gram slagroom
100 gram mascarpone
2 zakjes vanille suiker
25 gram fijne kristalsuiker
40 ml limoncello

Decoratie
Verse munt blaadjes
25 gram ongezouten pistache noten
250 gram bramen

Bereiding

Kneed alle ingrediënten voor het sloffendeeg tot een bal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Meng voor de pistachespijs alle ingrediënten tot een spijs. Zet deze opzij en maak intussen de mascarpone room. Klop hiervoor de mascarpone los met de suiker. Voeg vervolgens de slagroom toe en klop dit stijf. Voeg tot slot de limoncello toe en meng dit nog kort door. Doe de mascarpone room in de spuitzak met het spuitmondje en leg deze in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het sloffendeeg uit tot 5 mm dikte en steek hier 12 rondjes uit. Leg de rondjes dusdanig in de cupcake tray dat er een opstaand randje ontstaat. Verdeel de pistachespijs over het deeg en steek in elk gebakje 1 braam. Bak de slofjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de gebakjes afkoelen tot kamertemperatuur. Spuit mooie toefjes limoncello-mascarpone room op de gebakjes en decoreer met bramen, pistachenoten en muntblaadjes.

Geplaatst in Test.